Šį kartą MČTAU Tautodailės fakultetą lankė Kaišiadorių TAU tautodailininkės su skiautiniais ir kinusaiga gaminiais. Mes taip pat sunešėme po kelis kūrinėlius, taigi buvo apie ką padiskutuoti, pasidalinti idėjomis.

Taip pat, turėjome puikią galimybę prisiminti tautos žygius už Laisvę. Mūsų kolegė, taipogi buvusi televizijos režisierė Regina Stadalninkaitė papasakojo apie pasirengimą Baltijos keliui (šiais metais minėsime 35-metį) ir pademonstravo sukurtą televizijai videofilmą apie tuos renginius bei vaizdus iš Baltijos kelio. Įspūdis žodžiais neapsakomas, nuostabu, priminė mūsų ir užfiksuotų dalyvių jaunystę, sukėlė daugybę minčių, stebėjome išskirtinius įvykius, tai, kas nepasikartos. Esu labai dėkinga Reginai, kad galėjom pamatyti.

Vėliau maloniai bendravome su kaišiadoriečiais prie pietų stalo, dalijomės suvenyrais, pasakojome apie darbus ir ateities planus net dainavome.

Kaišiadoriečiai išsivežė savo visus paveikslus ir rodytus gaminius, o mes galerijoje išeksponavome 17 kolegių tapybos darbus. Jie bus iki kovo 4 d. Lankykitės, gėrėkitės kūrybingų žmonių darbais.

Henrika Ivancienė, Tautodailės fakulteto dekanė

Tautodailės fakulteto nuotraukos