
- Praėjęs įvykis.
Paskaita–diskusija „Fermentacijos pasaulis“
2025-03-18 / 11:00 - 12:00
Paskaitą skaitys maisto, tvaraus maisto ambasadorė ir fermentacijos pasaulio tyrinėtoja Renata Šniolienė. Ji papasakos apie daržovių, vaisių, uogų bei laukinių augalų klasikinius bei modernius rauginimo būdus. Aptars ir giros bei midaus gamybos paslaptis bei netikėtus skonių derinius. Pasikalbės ir apie laukines bei pramonines mieles bei jų įtaką rauginių gamybai.
Paskaitos metu kartu gamins ir degustuos vieną gardžiausių sausos fermentacijos produktą – vyšninių pomidorų ir vynuogių duetą.
Renginio vieta: A4 aud., MČTAU, Studentų g. 39
Lektorė: Renata Šniolienė, tinklaraščio ,,Kūmutės virtuvė” autorė.
Atsakinga už renginį: Viktorija Montvilienė, tel. +370 612 02420, el. p. viktorija.montviliene@gmail.com